קורס גישור הינו קורס בלעדי, שנותן אופציות לאחד שעובר אותו להתמקצע בתהליך פישור פולמוסים. בלעדיותו של הליך גישור הוא בעזרת גורם שלישי שלא נוקט עמדה הקרוא לתת עזרה לצדדים לגשר בתווך הפערים שביניהם. קורס גישור במקורו מלמד את בוגרי קורס הגישור המגשרים לבחון את הכישורים לקחת צדדים הנמצאים בפולמוס בעניינים נבדלים למשל: מחלוקות כספיות, מזונות, זכויות רכוש, תביעה לאי הוגנות, נזקים. לבדוק לעומק את התפתחות הפרשה אשר הוליכה לבריאת המצוקה. מדי פעם מגשר יתקל בנושאים מקצועיים שלא יהיו גלויים לו. במצב שכזה מגשר יהיה מוכרח להיות בעל ידע מוקדם על את התחומים שיהיו לראשוניים לו ובמידת החיוניות ייעזר בחוות דעת של מומחים בשביל להיות לעזר לצדדים להגיע ברית.
בקיאות מציאת פתרונות עם קורס גישורתוך כדי קורס גישור במיוחד ילמדו הדרכים לגשר בין הצדדים. הפחתת השוני יוצא אל הפועל לאורך אישור הצרכים והטענות שיועלו. מגשר, תוך כדי קשב במפגשים אישיים לכל אחד מהצדדים, מזהה את הנחיצות החשובה שאי אפשר לסגת מהם, ואת דרישות הפחות חשובות שאיתן הצדדים יכולים לוותר. מגשר איכותי יוכל למפות את הנקודות החמות של הצדדים ולהביא את הצדדים לכדי התדברות כדי להגיע לפשרה נכונה לכולם. כאשר מתגלים פערים אשר לא ניתנים לתהליך גישור, מגשר ינסה למצוא דרכים ואזורים בהם ניתן לגשר בין הצדדים. במצבים כמו שתיארנו נאמדת יכולתו המקורית של מגשר ותבוא לידי הבחנה, הן ברעיונות שיבואו מהמגשר וגם בקריאת תיגר על הצדדים להגות פתרונות שמעבר לקיימים, שהצדדים לא היו מוצאים לולה עזרתו של מגשר מקצועי. לעיתים הפתרונות כבר היו בידיים של הצדדים ודורשים את יכולת מגשר להקטין ולהסיט את משא הגאווה והפגיעה המעכב את הצדדים מלהגיע עמק השווה. לפעמים יש נסיבות בתהליך גישור כלול להראות מאוד איטי עד לכמעט ולא זז, כשבדרך הצדדים עלולים למשוך כל אחד לכיוון שלו ולעכב את התהליך כולו.
קורס גישור - איך פגישת גישור נראיתיש סוגים של פגישות גישור בהם המגשר יפגוש את הצדדים באופן אינדיבידואלי. מינימום 2 פגישות עם כל אחד מהצדדים. פעם אחת כדי ללמוד את הסיטואציה ובפעם השניה כדי לבחון את הגמישות של כל אחד מהצדדים. דרך אחת מיני רבות שניצבות בפני מגשר בתום הליך האישי שנעשה ביחד עם המגשר המגשר רשאי לקרוא אליו לשני הצדדים למפגש משותף ולהביא בפניהם תכנית נקודת אמצע משלו ובאופן זה להוביל את תהליך סגירת הפערים. למעשה כאן המגשר למעשה נוקט סוג של עמדה ומייצר מסמך עמדה המשמש כבסיס לפשרה. לעיתים גישה זאת גורמת לצדדים להתגמש ולהסכים לפשרה. בהיותה באה בעזרת גורם נייטרלי. מכאן יוצא שאף אחד מהצדדים לא ויתר לשני אלה הם קיבלו את דעתו והצעתו של המגשר. גישה זאת עלולה להיות מסוכנת לעיתים כאשר אחד הצדדים מרגיש כי המגשר מגלם בהצעתו נוקט עמדה לטובת אחד מהצדדים. כאן המגשר יבחר לסגת מהצעתו ולברר עם הצדדים כיצד הם מציעים שתראה הצעת הפשרה ביניהם. הדבר יכול להיעשות בפגישות שבהם הצדדים הנוכחים נמצאים והמגשר מנהל את המגש תוך התדיינות לשם יצירת פשרה.
ד"ר כרמי אומרו- מנהל מכון פתרונות. מומחה לתקשורת בינאישית, ייעוץ זוגי, טיפול זוגי ואישי, גישור גירושין, גישור עסקי, וסכסוכים בתחום המשפחה. פועל באמצעות גישות פילוסופיות ותרגומן לחיי היום יום, מרצה ומנחה סדנאות 0523-100-104